Visegrád látkép

A hazaszeretet játéka:
Talpra magyar, indulj haza!

 

Kedves honfitársaim, nagy lehetőséget kaptunk március 15-én, amikorra világossá vált, hogy rajtunk múlik a haza egészségének ügye. Kis gesztusokkal most a vírus idején megmutathatjuk, hogy fontosak vagyunk egymásnak és szeretjük nemzetünket.

1. Vigyázz magadra és a többiekre: légy távolságtartó. Vigyázz a fejedre: minden, ami a nyakadtól fölfelé van, az kézmosástól kézmosásig érinthetetlen. Próbálj meg mindenkitől két lépés távolságot tartani. Ezt ne mogorván és barátságtalanul tedd, hanem mosolyogva, a bújócskázó gyermekek játékosságával. Ha most nem is szabad kezet fogni, vagy megölelni a másikat, a mosolyod kifejez mindent. És ha valaki bajba kerül, segíts neki úgy, hogy ne legyen még nagyobb a baj.

2. Vigyázz a lelked békéjére: se neked, se a többieknek nem segít, ha pánikba esel. Csodálatos lehetőség a telefon: elviszi a hangodat azokhoz, akiknek szüksége van derűdre, kedvességedre, reményedre. A netet arra használd, amire való: hogy értékes dolgokat fogadj be és ossz meg másokkal.

3. Vigyázz a legnagyobb kincsre, Istennel való békédre. Készülj fel a Vele való találkozásra, bánd meg a bűneidet, indítsd fel magadban a nagy húsvéti örömöt: Jézus meghalt érted és feltámadásra hív. Ha nem ismered még Őt, szólítsd meg a lelked csendjében, és válaszolni fog. Kattints rá a neten a Bibliára, olvasd el valamelyik evangéliumot és írd ki belőle azokat a mondatokat, amelyek most neked szólnak. Ez a járványos időszak lehet, hogy életed legnagyobb lehetősége lesz arra, hogy megismerkedj Jézussal, aki az örök Haza szeretetére hív.
Roska Péter